Selekcja i tłoczenie soku z noni
1. Selekcja i mycie owoców noni
Po osiągnięciu porządanego stanu dojrzałości owoce są zbierane. Zbiór jest prowadzony ręcznie na plantacjach Tahiti oraz kilku pobliskich wysp. Do zbioru kwalifikuje się tylko owoce, które osiągną drugie stadium dojrzałości zwane "Nono PUU" (patrz "Etapy dojrzewania owoców Noni"). Bezpośrednio po zbiorze są myte wodą i suszone. Cały proces trwa maksymalnie do 48 godzin.
2. Powtórne sortowanie i mycie owoców noni

3. Ekstrakcja miąższu z owoców noni i tłoczenie soku z noni
Teraz następuje mechaniczne oddzielenie skór i nasion od miąższu owoców. Tylko miąższ będzie poddany tłoczeniu. Odseparowany miąższ trafia do wyciskarki. Proces tłoczenia odbywa się "na zimno" tzn. pulpa nie podlega modyfikacjom temperaturowym. Otrzymany półprodukt - sok - będzie poddany uszlachetnianiu. W obecnej postaci zawiera dużo zbędnych pozostałości z miaższu owoców, które sprawiają że sok jest mętny. Tahiti Naturel wdrożyło metodę filtracji, która znacznie podnosi walory jakościowe soku - mowa o specjalnej metodzie filtracji z przepływem stycznym.