Jak powstaje sok z noni Tahiti Naturel?
Abyśmy mogli cieszyć się wspaniałymi walorami soku z noni konieczne jest zastosowanie kilku skomplikowanych technologicznie procesów w czasie produkcji soku.

Aby powstał sok o najlepszych właściwościach organoleptycznych oraz o maksymalnej zawartości substancji odżywczych wymagane jest dochowanie ścisłego reżimu technologicznego w całym okresie produkcji - od zbioru na plantacji po dostawę na półkę apteczną.
Zobaczmy jak to robi firma Tahiti Naturel na swoich plantacjach noni w Polinezji Francuskiej.
Hodowla i zbiór owoców noni
Zabiegi służące dochowaniu wymogów technologicznych zaczynają się już na plantacji owoców noni. Dbałość o krzewy morwy indyjskiej mające wydać plon w postaci owoców noni ma swoje podstawy w założeniach przyświecających rolnictwu ekologicznemu. Składniki odżywcze dla krzewów noni są pochodzenia organicznego.
Selekcja i tłoczenie soku z noni
Po osiągnięciu porządanego stanu dojrzałości owoce są zbierane. Zbiór jest prowadzony ręcznie na plantacjach Tahiti oraz kilku pobliskich wysp. Do zbioru kwalifikuje się tylko owoce, które osiągną odpowiednie stadium dojrzałości.
Filtracja, stabilizacja mikrobiologiczna soku i butelkowanie
Otrzymany z wyciśniętego miąższu sok wędruje do instalacji filtrującej, której zadaniem jest pozyskanie czystego soku noni, pozbawionego zanieczyszczeń i pozostałości miąższu. Jest to kluczowe stadium produkcji soku z noni Tahiti Naturel.